De Ardennen en de provincie Luxemburg verkennen

Een verblijf in Nassogne is de gelegenheid bij uitstek om de streek en de provincie Luxemburg te verkennen. De Ardennen barsten namelijk van de bezienswaardigheden:
 

Nassogne: bos, wilde dieren, en cultureel en gastronomisch erfgoed

Wanneer u te paard de streek tussen de Ardennen en de Famenne verkent, vindt u Nassogne op een hoogte van 560 meter (de Magerotte Lodge ligt op 367 meter). De streek is ideaal voor wandelingen en trektochten door het bos. De perfecte manier om helemaal ondergedompeld te worden in de alomtegenwoordige en buitengewone natuur.
 

In Nassogne kunt u:

  • dankzij de (vier) fiets- en (zes) mountainbikeparcours de streek rond Nassogne verkennen of gebruikmaken van de 350 km fietsroutes door de regio;
  • de nabijgelegen gemeenten en het Ardeense bos verkennen via vier thematische parcours en zes etappes per auto/motor;
  • met de auto/motor een route met uitkijkpunten volgen – de ideale manier om het natuurlijke erfgoed van Nassogne te ontdekken (met handige rust- en picknickplekken onderweg).

Ga voor meer informatie naar de website van toerismebureau van Nassogne (Maison du Tourisme de Nassogne).

 

Provincie Luxemburg: de toeristische attracties die u zeker niet mag missen

  • De grotten van Han: met 20 miljoen bezoekers in 250 jaar en 3 sterren in de Groene Michelingids vormen de grotten van Han een bezienswaardigheid die u absoluut niet mag missen. Voeg daar nog de 250 hectare puur natuur en het reservaat vol wilde dieren aan toe, en een magische ervaring is verzekerd.
  • Het Euro Space Center: de ruimte in een notendop. Kruip in de huid van Dirk Frimout of Frank de Winne en ondervind aan den lijve wat een ruimtemissie inhoudt. Even aan de wereld ontsnappen tussen de sterren? Hier moet u zijn!
  • Het Fourneau Saint-Michel: een vijftigtal hectare en drie trekpleisters. Neem een verkwikkende ‘duik’ in het hartje van het bos van Saint-Hubert en ontdek het openluchtmuseum en het ijzermuseum. Restaurants, speelterreinen, animatie ... Plezier en ontspanning verzekerd.
  • Het vliegveld van Saint-Hubert: zin in iets spectaculairs of zelfs een luchtdoop? Het burgervliegveld van Saint-Hubert heeft heel wat te bieden. Denk maar aan een vlucht in een (zweef)vliegtuig, een ULM of een helikopter. Verkenningsvluchten, thematische of acrobatische vluchten ... er is voor ieder wat wils.

Ga voor meer informatie of bezoektips naar de website van de Toeristische Federatie van Belgisch Luxemburg (Fédération du Tourisme du Luxembourg Belge).